T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

GELENEKSEL TAMAMLAYICI TIP MERKEZİ (Akupunktur-Yaş Kupa(Hacamat))

Güncelleme Tarihi: 22/10/2018

1) Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniğinde akupunktur ve yaş kupa  (hacamat) uygulamaları yapılmaktadır.

2) Uygulamalar öncesinde hastalarımızın şikâyetleri (anamnez bilgileri) e-mail aracılığıyla istenmektedir.

3) Anamnez bilgilerine göre hangi metotların uygulanacağına karar verilmektedir.

4) Akupunktur ve kupa metotları tek başına yapılabildiği gibi birlikte de yapılabilmektedir.

5) Akupunktur ve yaş kupa(hacamat)uygulamaları seanslar şeklinde uygulanmaktadır.

6) Seanslar 3-7-21 gün arayla yapılabilmektedir.

7) Seans aralıkları kullanılan metoda ve şikâyetlerin derecesine göre değişmekte, ortalama 10 seans olabilmektedir. Tek seansın yeterli olduğu durumlar olabildiği gibi 10 seanstan daha fazla ihtiyaç olan durumlar da olabilir.

8) Seans sayısını tamamlayıcı tıp anlayışına göre, bizim yapacağımız uygulamalar kadar hastanın yapacağı yaşam tarzı değişiklikleri-düzenlemeleri de önemli oranda etkilemektedir.

9) Tamamlayıcı tıp uygulamaları bütüncül-tamamlayıcı ve dengeleyici yaklaşımı esas alır.

10) Tedaviye ortalama iki saatlik açlık ile geliniz.

11) Çok sıkı pantolon, giysilerle gelmeyiniz, bol giysilerle geliniz.

12) Polikliniğimiz Korucuk Eğitim Araştırma Hastanesi B katındadır. MR-Tomografi ve Kan Merkezinin yakınındadır.

13) Tamamlayıcı tıp uygulamaları SGK kapsamında değildir, seans ücreti vezneye ödenmektedir.

14) Akupunktur ve kupa uygulamaları için Muayene ücreti 45 TL, Seans ücreti 75 TL ‘dir. Muayene ücreti sadece bir kez ödenir, seans ücreti her seansa gelindiğinde vezneye ödenir.

TAMAMLAYICI TIP POLİKLİNİĞİ
Akupunktur-Kupa(Hacamat)